Είναι επιτακτική η ανάγκη να πλένουμε τα χέρια μας αρκετές φορές την μέρα, αλλά είναι εξίσου απαραίτητο να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην υγιεινή των εργαλείων όπως, τα κινητά τηλέφωνα, τα πληκτρολόγια,  και οι οθόνες των ηλεκτρικών συσκευών, οι οποίες χρησιμοποιούνται από πολλούς ανθρώπους, καθώς επίσης και σε επιφάνειες που δεν καθαρίζονται πάντα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μην μοιράζεστε:

Η πρώτη συμβουλή είναι να καθαρίσετε προσεκτικά τις συσκευές τουλάχιστον μια φορά την ημέρα και να αποφύγετε την ταυτόχρονη χρήση τους από άλλους ανθρώπους, ακόμη και από την ίδια την οικογένειά σας. Η απευθείας παράδοση του τηλεφώνου κατά τη διάρκεια μιας κλήσης θα πρέπει να αποφεύγεται. Είναι απαραίτητο αυτό να εξηγηθεί ακόμα και στους έφηβους, οι οποίοι είναι συνηθισμένοι να κρατούν το κινητό τους πάντα κοντά τους από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Τι πρέπει να καθαρίσετε:

Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό των καλυμμάτων, τα οποία πρέπει να απομακρύνονται και να απολυμαίνονται πολύ συχνά, καθώς και στα πληκτρολόγια και τα ποντίκια των υπολογιστών. Μετά την επιδημία, αρκετοί κατασκευαστές ενημέρωσαν τις συμβουλές τους σχετικά με τον καθαρισμό των υπολογιστών και άλλων συσκευών, εξηγώντας ότι είναι εφικτό, σε περίπτωση ανάγκης, να χρησιμοποιηθούν ακόμα και απολυμαντικά μαντηλάκια για τον καθαρισμό των μη πορωδών τμημάτων των συσκευών. Αυτός ο τρόπος θα πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά όμως, καθώς τα προϊόντα καθαρισμού και τα λειαντικά υλικά φθείρουν την επίστρωση και μπορεί να τα γρατζουνίσουν, ενημερώνει η Apple σχετικά με τα προϊόντα της. Οι κανόνες αυτοί εξακολουθούν να ισχύουν για όλους τους τύπους smartphones.

Ασφαλής υγιεινή:

Για να αποτρέψετε το smartphone σας από το να γίνει υποδοχέας μικροβίων, σκόνης και βρωμίας, είναι χρήσιμο να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες:

  • Βεβαιωθείτε ότι το smartphone είναι αποσυνδεδεμένο από οποιαδήποτε πηγή ενέργειας, συσκευή ή εξωτερικό καλώδιο. Αφαιρέστε το κάλυμμα, εάν χρησιμοποιείται. Απενεργοποιήστε το smartphone πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό.
  • Προετοιμάστε ένα διάλυμα νερού 50% και αιθυλικής αλκοόλης 50%. Το διάλυμα θα πρέπει να τοποθετηθεί σε ψεκατισκό καθαρισμού. Ιδανικά μπορείτε να το μεταφέρετε μαζί σας σε μια τσάντα ή σακίδιο.
  • Μην ψεκάζετε απευθείας το διάλυμα στην επιφάνεια, αλλά χρησιμοποιήστε μαλακό ύφασμα μιας χρήσης, ή βαμβάκι στο οποίο τοποθετείτε το διάλυμα και στη συνέχεια σκουπίζετε την επιφάνεια.
  • Περάστε το πανί σε ολόκληρη την επιφάνεια του smartphone, προσέχοντας να αποφύγετε τα λογότυπα ή τα τυπωμένα μέρη. Ο καθαρισμός θα πρέπει να γίενται με ελάχιστη πίεση.
  • Στη συνέχεια πατάξτε το πανί ή το βαμβάκι που χρησιμοποιήσατε με το δίαλυμα.
  •  Χρησιμοποιήστε ένα δεύτερο  μαλακό πανί μιας χρήσης, αποφεύγοντας τις σκληρές πετσέτες ή τα τραχιά υφάσματα και στεγνώστε προσεκτικά το smartphone.

Η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Αυτές οι καλές πρακτικές καθαρισμού smartphone που υποδεικνύει ο κατασκευαστής Wiko, ισχύουν στα περισσότερα μοντέλα smartphone εκτός από τις ιδιαίτερες ενδείξεις των διαφόρων κατασκευαστών, οι οποίες είναι καλό να συμβουλευτείτε από τις αφιερωμένες για αυτά σελίδες.