coronavirus cells

Ένα ιταλικό πρωτόκολλο προτείνει την επέκταση της χρήσης του Tocilizumab. Ενός φαρμάκου κατά της αρθρίτιδας, σε ασθενείς που έχουν μολυνθεί με κοροναϊό ακόμα και σε κρίσιμες καταστάσεις. Αυτό ζητήθηκε από τον ογκολόγο Paolo Ascierto. Πρόεδρο του Ιδρύματος Melanoma και Διευθυντής της Ογκολογικής Μονάδας Μελανώματος, Καρκινικής Ανοσοθεραπείας και Καινοτόμων Θεραπειών του Εθνικού Ιδρύματος Καρκίνου IRCCS Pascale Foundation στη Νάπολη.

“Ειδικότερα, λέει ο Ascierto, γνωρίζουμε πολύ καλά τον μηχανισμό δράσης του tocilizumab”. Ο μηχανισμός αυτός αντιπροσωπεύει τη θεραπεία επιλογής στο σύνδρομο της κυτταροχημικής απελευθέρωσης μετά από θεραπεία με κύτταρα CAR-T σε μερικούς τύπους όγκων. Και μετά από την αντιπαράθεση με τους Κινέζους ερευνητές, δημιουργήθηκε μια πραγματική ομάδα εργασίας στη Νάπολη”. Η ομάδα εργασίας καθοδηγείται, από τον Ascierto καθώς και από τον Franco Buanaguro (Διευθυντής Μοριακής και Ογκογενετικής Βιολογίας του Pascale) και τον Vincenzo Montesarchio (Διευθυντή Ογκολογίας του Νοσοκομείου Colli).

Άμεσο πράσινο φως στην Ιταλία για όλες τις πιθανές θετικές θεραπείες κατά του νέου κοροναϊού.

Ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων (AIFA) ενεργοποίησε, σε συνεργασία με την Ema, την Ευρωπαϊκή Ρυθμιστική Αρχή για τα φάρμακα, μια ταχεία διαδικασία που επιτρέπει σε περίπτωση που προκύψουν στοιχεία για νέα αποτελεσματικά φάρμακα για την
καταπολέμηση του Covid-19, να εγκρίνει τη χρήση τους σε νοσοκομεία σε λίγες ώρες. Οι απαιτήσεις είναι η διαθεσιμότητα δεδομένων για την ασφάλεια της χρήσης στον άνθρωπο, υπενθυμίζει ο AIFA.

Αλλά ποια είναι τα σωστά φάρμακα για να κάνετε τη διαφορά στη θεραπεία των ασθενών με  Covid-19 αυτή τη στιγμή; Το Falivarir ήταν το πρώτο φάρμακο που εγκρίθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων της Κίνας. Πρόκειται ένα αντιικό πού έχει αποδείξει καλή αποτελεσματικότητα με ελάχιστες παρενέργειες σε μια κλινική δοκιμή που περιλαμβάνει 70 ασθενείς στο Shenzhen.

Πηγές

  • http://www.rainews.it/dl/rainews/articoli/Coronavirus-funziona-farmaco-per-artrite-migliorano-le-condizioni-di-un-malato-53376800-60a9-4d49-abac-13d075d40d6e.html