Coronavirus cell and orange

Η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε μια επίσημη σύσταση για αντιμετώπιση πνευμονίας σπό COVID-19 με υψηλές ποσότητες ενδοφλέβιας βιταμίνης C. Οι συστάσεις της δοσολογίας ποικίλλουν ανάλογα με τη σοβαρότητα της ασθένειας, από 50 έως 200 χιλιοστόγραμμα ανά χιλιόγραμμο σωματικού βάρους ημερησίως, περίπου 200mg ανά κιλό τη μέρα.

Αυτές οι δοσολογίες είναι περίπου 4.000 έως 16.000 mg για έναν ενήλικα, χορηγούμενο ενδοφλέβια. Αυτή η μέθοδος χορήγησης είναι σημαντική, λέει ο εμπειρογνώμονας ενδοφλέβιας θεραπείας Atsuo Yanagisawa, MD, PhD καθώς η αποτελεσματικότητα της βιταμίνης C είναι τουλάχιστον δέκα φορές πιο ισχυρή όταν χορηγείται ενδοφλέβια παρά όταν λαμβάνεται από το στόμα. Ο Δρ. Yanagisawa είναι πρόεδρος του Ιαπωνικού Κολλεγίου Ενδοφλέβιας Θεραπείας με έδρα το Τόκιο. Λέει, «Η ενδοφλέβια βιταμίνη C είναι ένα ασφαλές, αποτελεσματικό και ευρέως φάσματος αντιϊκό φάρμακο».

Ο Richard Z. Cheng, MD, PhD, ειδικός ιατρός από την Κίνα και την Αμερική, συνεργάζεται στενά με δημόσια νοσοκομεία σε ολόκληρη την Κίνα. Έχει συμβάλει στη διευκόλυνση τουλάχιστον τριών κινέζικων κλινικών μελετών ενδοφλέβιας βιταμίνης C που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο Δρ. Cheng, ευρισκόμενος στη Σανγκάη συνεχίζει τις προσπάθειές του να ενθαρρύνει τα Κινέζικα νοσοκομεία να εφαρμόσουν τη θεραπεία με βιταμίνη C ενσωματώνοντας υψηλές δόσεις από το στόμα καθώς και ενδοφλέβια βιταμίνη C.

O Δρ. Cheng και ο Δρ. Yanagisawa συστήνουν και οι δύο από του στόματος βιταμίνη C για την πρόληψη της λοίμωξης από COVID-19.

Μια επίσημη δήλωση του Πανεπιστημίου Xi’an Jiaotong Second Hospital αναφέρει:

«Η υψηλή δόση βιταμίνης C πέτυχε καλά αποτελέσματα σε κλινικές εφαρμογές. Πιστεύουμε ότι για ασθενείς με σοβαρή νεογνική πνευμονία και ασθενείς με κρίσιμη νόσο, η θεραπεία με βιταμίνη C θα πρέπει να ξεκινά το συντομότερο δυνατό μετά την εισαγωγή. Η πρώιμη εφαρμογή μεγάλων δόσεων βιταμίνης C μπορεί να έχει ισχυρό αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα, να μειώνει τις φλεγμονώδεις αποκρίσεις και να βελτιώνει την ενδοθηλιακή λειτουργία. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η δόση βιταμίνης C έχει να κάνει σε πολλά με την επίδραση της θεραπείας. Υψηλές δόσεις βιταμίνης C δεν μειώνουν μόνο ο επίπεδο του υιικού φορτίου αλλά το πιο σημαντικά, μπορεί να προλάβουν και να θεραπεύσουν την οξεία πνευμονική βλάβη (ALI) και την οξεία αναπνευστική δυσφορία (ARDS)».